Színező vakolat

Házunk meghatározó tulajdonsága és egyéniségünk tükörképe a homlokzat színe. Rengeteg szín közül választhatunk. Szolgáltatásaink között megtalálható a helyszíni színkeverés, amit LB-Knaufos alapanyagokkal, illetve Trilakos termékekkel valósítunk meg. Rendelhetőek továbbá a Baumit, a Revco, Weber Terranova homlokzati vakolatai is. Leggyakrabban a lent következő termékekkel van dolgunk.

StrukturOla Dekor

Diszperziós bázisú, finomszemcsés színezővakolat. Könnyen kivitelezhető és az ára miatt is a polisztirolos hőszigetelések kedvelt színezővakolata. Algásodást gátló összetevőt is tartalmaz. Párazáró.

Szemcseméret: 2 mm dörzsölt jellegű (R); 1,5 mm kapart jellegű (K)

Széles színválaszték, élénk színekben is

LB-Knauf Színválasztás

Az LB-Knauf Inspiration színrendszer dinamikus és pasztell színeket tartalmazó összeállítás, melynek segítségével kellemes színharmónia vagy a modern építészeti megoldásokat hangsúlyozó, izgalmas kontraszt alakítható ki.

Az LB-Knauf Inspiration színrendszer színeit az értékesítési pontokon színtábla és színkártya formájában, vagy az Inspiration Online épület színező program segítségével ismerheted meg.

Kérünk tartsd szem előtt, hogy a monitorodon megjelenített szín eltérhet a valós színektől!

Színcsoport:

 • 1-es színcsoport: 1, 3-ra végződő színkódok
 • 2-es színcsoport: 5, 7-re végződő színkódok
 • 3-as színcsoport: 9-re végződő színkódok

Színminta

Meglepetések helyett! – Próbáld ki előre a választott színezővakolatot

A színminta ára: 1300 Ft, amit jóváírunk a számládon ha nálunk veszed meg a hőszigetelő rendszered, vagy akár csak a színező vakolatot!

Tanácsok a színválasztáshoz:

 • A színező vakolat színét a ház környezetének és többi részének színével összhangban válaszd ki! Vedd figyelembe a lábazatot, cserepet, nyílászárókat és a fa burkolatokat is!
 • 2-3 különböző szín és esetleg különböző formák alkalmazásával hangsúlyosabbá, szebbé teheted homlokzatod. Túl sok szín használata viszont nem ajánlott.
 • Hőszigetelő rendszer esetén vedd figyelembe, hogy a külső réteg, vagyis a színező vakolat hőmérséklete elérheti a 60-70 °C-ot is. Ezért ne válassz napos oldalra sötét színeket melyek még magasabb hőfokra hevülhetnek.
 • A világossági tényező (H) a színek sötét ill. halvány tulajdonságát mutatja meg. Az alacsonyabb számok a sötétebb míg a magasabb számok a világosabb színeket jelölik.
 • A H tényezőt mindenképpen vedd figyelembe hőszigetelő rendszer alkalmazásánál!
 • Az UV sugárzás és egyéb környezeti hatások a színezővakolatot fokozottan érik. Intenzív vagy sötét színek általában érzékenyebbek a környezeti hatásokkal szemben.
 • Néhány szín csak természetes színező pasztákkal keverhető ki, melyek a környezeti hatásokra fokozottan érzékenyek, tehát az összetétel miatt hajlamosak a halványodásra. Ez nem gyártóspecifikus, hiszen más gyártók is ugyanezzel a problémával állnak szemben. A Lasselsberger-Knauf Érzékeny színeknek nevezte el ezeket a  színeket és legfeljebb közvetlen napsugárzástól mentes díszítő motívumként ajánlja használni.
 • A struktúra megváltoztatja a színről alkotott összbenyomást.
 • A strukturált színezővakolat a szem számára apró színeltéréssel lesz látható reggeli, déli és esti fényben .
 • A környezet és az árnyékok is befolyásolják az összhatást. Pl. egy fa árnyéka, színes üvegfelületek, felhők stb.
 • Beltéri fényviszonyok között más a színminta színe.

Struktúrák

A struktúra alapvetően a termék szemcseösszetételéből adódik. A kivitelezés során viszont számos struktúraverzió alakítható ki, melynek csak a kivitelező szaktudása szab határt.

A struktúra kiválasztásához segítségként ajánljuk, hogy tekintsd meg a struktúra galériát!

Ma Magyarországon a legnépszerűbb alapstruktúrák a következők:

 • Kapart: A szemcseméret eloszlás egyenletes, így finom egyenletes struktúra kialakítására alkalmas.
 • Dörzsölt: A szemcseeloszlást úgy alakítják ki, hogy kis mennyiségben az átlag szemcsemérettől lényegesen nagyobb méretű szemcsék is vannak a termékben. A kivitelezés során a nagy méretű szemcsék kiállnak és így a szerszám ezeket fogja gördíteni, csíkos mélyedéseket kialakítva a felületen.
 • Spricc: A kivitelezés módja egyedi, mivel fröcskölő készülékkel felhordható vakolatról van szó. Manapság veszít népszerűségéből, hiszen csak nemes vakolatból alakítható ki, nedves vakolatból nem.

A struktúra megjelenését és hangsúlyosságát a szemcsék mérete nagymértékben befolyásolja:

 • 1 mm szemcseméretű vakolatot nem ajánljuk kültérbe
 • Kültéri színezővakolatok 1,5 mm-es szemcsemérettől kezdődnek.
 • Környezeti hatásokkal szembeni ellenállás szempontjából, minimum 2 mm-es szemcseméretű vakolatot ajánlunk.
 • Az anyagszükséglet a szemcsemérettel arányos. Ezért magasabb az egységára a 3 mm-es anyagnak, mint a 2 mm-esnek.
 • A struktúra megjelenése nagyobb szemcseméretű anyagnál hangsúlyosabb.

Tanácsok a struktúra választáshoz:

 • Minél nagyobb a szemcseméret, annál hangsúlyosabb a megjelenés.
 • A termék meghatározza az alapstruktúrát, tehát dörzsölt típusú anyagból kapart hatású nem alakítható ki.
 • A kivitelező szaktudása és tapasztalata lényeges szempont a struktúra kiválasztásánál. Ha ragaszkodik a kivitelezőhöz, akkor kérdezze meg, hogy milyen anyaggal milyen struktúrákat tud kialakítani.
 • Színezővakolat gyártója és típusa is eltérő struktúrát eredményezhet.

Baumit – a márkanév 1988-as megalkotása óta – folyamatosan fejleszti termékeit, melynek köszönhetően Nyugat-, Közép-, Kelet- és Dél-Európában több mint 30 országban van jelen, és a legjelentősebb és legismertebb építőipari márkák közé tartozik.

Baumit Kft. 2015-ben ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját. A vállalat négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon (cégközpont), Pásztón és Visontán.

Baumit tradicionális termékeinek (falazóhabarcsok, vakolatok, esztrichek, hőszigetelő rendszerek) gyártása és forgalmazása mellett az utóbbi évtizedben Magyarországon az épületfelújítások és a különleges homlokzatképzések egyik legismertebb szakértőjévé vált.

Baumit vállalat a piaci igényekhez igazodva, az épületfelújításokhoz használt minőségi anyagok gyártására koncentrál, továbbá folyamatosan fejleszti és bővíti termékkörét (például kül- és beltéri glettek, Baumacol hidegburkolati ragasztási rendszerek).

hőszigetelés baumit life

Baumit homlokzati vakolatainak páratlanul széles színválasztéka, a Baumit Life, nem ismer határokat! A speciális gyártási technológia lehetővé tette, hogy a Baumit Life kínálatában szereplő mind a 888 szín felhordható homlokzati hőszigetelő rendszerekre.

Baumit arra törekszik, hogy termékei az ország teljes területén minél több kereskedő partner kínálatában elérhetőek legyenek. A vállalat a belső és a külső minőség-ellenőrzés révén a legmagasabb követelményeket támasztja saját működésével és termékeinek minőségével szemben.

Baumit Kft. minőségbiztosítási rendszere az ISO 9001 szerint minősített.

baumit duotop

DuoTop

Műgyanta kötőanyagú, feldolgozásra kész homlokzati vékonyvakolat. Elsősorban polisztirolos hőszigetelő rendszerekhez javasolt de felhordható bármilyen alapvakolatra is.

Színválasztás előtt állsz, de nem vagy biztos a leendő vakolat színben?

Mi segítünk Neked.

Színcsoportok:

 • Fehér
 • 1-es színcsoport (9; 8; 7; 6-ra végződő színkódok)
 • 2-es színcsoport (5; 4; 3-ra végződő színkódok)
 • 3-as színcsoport (2-re végződő színkódok)

Igényelj színmintát!

hőszigetelés színminta

Egy épület homlokzati vakolatának színét legjobban egy megvalósult felületen láthatjuk. A Baumit Life színeiből kérésre minta igényelhető, melynek segítségével könnyebb lehet az épület színének kiválasztása!

A színminta ára: 990 Forint, amit jóváírunk a számládon ha Nálunk rendeled meg a rendszered, vagy akár csak a színezővakolatot!

Színezd be, és el ne felejtsd felírni a kódokat és elküldeni nekünk a megjegyzés rovatban!

Baumit színtervező vagy Baumit színkereső