Kéményrendszer

Üzletünkben Magyarország legnagyobb kéménygyártóinak termékeit rendelheted meg. Legyen szó akár alkatrészről, akár teljes rendszerről, mi készséggel állunk rendelkezésedre. Árajánlataink mindegyike már a házhozszállítás költségét is tartalmazza, mivel jobban jársz ha a kémény azonnal Hozzád megy, mert ha hozzánk érkezik akkor a kiszállítás díját még ki kell nekünk fizetned!

A KÉMÉNYTECHNIKA VEZETŐ MÁRKÁJA

A Schiedel márkanév évtizedek óta egyet jelent a hozzáértéssel, legyen szó bármilyen tüzelőberendezés füstgázelvezetéséről.

A Schiedel kéményrendszereket nem csak új épületekhez ajánljuk, hanem  meglévő rendszerek felújításakor is.

A Schiedel megbízható megoldás az otthonos lakókörnyezet megteremtése és az energia hatékony felhasználása érdekében.

Termékeinkkel olyan alapvető trendeket követünk, mint az energiahatékonyság, a fenntarthatóság és a komfortérzés. A tűz mint belsőépítészeti elem újra visszatalált a modern építészetbe és sokféleképpen növeli a otthon minőségét.

Schiedel termékeket a design és a funkcionalitás jellemzi. Az igényes és innovatív megoldásokkal az épületek nyújtotta komfortérzetet akarjuk növelni, javítva ezzel a lakók életminőségét.

Üzletünken megvásárolhatod mind a kerámia, mind a fém kéményerendszerek valamelyikét.

Leier kéményrendszerek kerámia béléscsővel

A Leier kéményrendszerek termékválasztéka hűen tükrözi elkötelezettségünket az általunk legjobbnak gondolt műszaki megoldás – a kerámia béléscsövek – iránt.

A kerámia béléscsövek jellemzői:

 • Nem korrodálódnak, emiatt élettartamuk különösen hosszú,
 • Savállóak. Üzemszerű működés mellett az égéstermékből kiváló kondenzátum nem okoz kárt a kerámia béléscsövekben,
 • Hőállóak, nem olvadnak, ellenállnak a koromégésnek, a csöveken keresztül esetleges füst átterjedése a lakószintek között kizárt, csatlakoztatásuk villámvédelmi berendezéshez nem szükséges,
 • Tömegükből eredően gátolják a fűtőkészülék által keltett zajok terjedését lakáson bellül illetve lakások között,
 • Magas mechanikai szilárdság és kopásállóság jellemzi őket, mely tulajdonságok hozzájárulnak hosszú élettartamukhoz,
 • A kerámia béléscsövek jellemzője, hogy környezetbarátok, újrahasznosíthatóak,
 • A kerámia béléscsővel épített kéményrendszerek évtizedek óta sok millió háztartásban megbízhatóan üzemelnek.

A Leier kéményrendszerekben a Hart Keramik Klassik, és az innovatív Multikeram béléscsöveket alkalmazzuk.

Már kéményrendszer is!

Tovább szélesedett a Pápateszéri Téglaipari Kft. termékválasztéka. A Bakonytherm Tégla Építési Rendszer új, a téglához erősen kötődő elemmel, a Bakonytherm Kémény rendszerrel bővült!

A gyártó a téglagyártásban megszerzett több mint 70 éves tapasztalatát felhasználva kifejlesztette a BAKONYTHERM Kerámia Kéményrendszer-t.
A kéményrendszer kifejlesztésénél a hazai piacon innovatív megoldásként alkalmazta a kerámiát (téglát). A közismert és jól bevált kényrendszerekkel ellentétben a külső köpenyelemet is kerámiából készítjük. Köpeny-téglákat gyártunk, amelyek a betonnal szemben kerámia külső burkolattal foglalják rendszerbe a kémény többi elemét.

A Bakonytherm Kerámia Kémény rendszerekben a gyártó innovatív módon ötvözi a már meglévő tapasztalatokat a téglagyártás korszerű irányelveivel. A tégla köpenyelemet (kerámia köpenyelem) alkalmazását fontosnak tartják, mivel:

 • könnyebb kezelhetőséget és építést biztosít (14 kg/db egy köpenyelem súlya),
 • egyszerűbb alkalmazást biztosít,
 • jobb műszaki paraméterei vannak,
 • mind a Bakonytherm, de ugyanúgy valamennyi kerámia alapú építési rendszerrel kompatibilis és egységes rendszerszerű alkalmazást biztosít.

A Bakonytherm Kerámia Kéményrendszer több elemében is innovatív módon jelenik meg a kerámia, mint szerves rendszerelem. A kerámia külső köpenyelem alkalmazásán túl a külső torkolati kúpot is kerámiából készítettük. Ezzel egyszerre javítottuk a kémény rendszerünk időjárás állóságát és esztétikai megjelenését is.

Emellett gyárunk kiforrott módon alkalmazza a korszerű kémény rendszerekre jellemző többi elemet és technológiai megoldást is. Ilyenek például:

 • magas hőállóságú kerámia-samott csövek,
 • ásványgyapot hőszigetelő rendszerek,
 • tűzálló kéményajtók.

Gyárunk, igazodva a piac elvárásaihoz a megszokott méretezéssel készíti mind a klasszikus levegő hőszigetelésű (BTK, Bakonytherm Klasszik), mind a magas hőszigetelő képességű (BTP, Bakonytherm Plusz) kémény rendszerét.

Mindezekkel együtt a Bakonytherm Kerámia Kémény rendszer egy újabb innovatív eleme a mai korszerű tégla (kerámia) alapú építési rendszereknek.